Dyslexietrainingen voor uw studenten in het VO, HBO en WO

workshop dyslexie-studenten

Om leerlingen en studenten te begeleiden in een succesvolle schoolloopbaan, kan het zijn dat u als onderwijsinstelling ondersteuning kan gebruiken. Dat kan zijn op het gebied van het formuleren en uitrollen van dyslexiebeleid of op het vergroten van de kennis en vaardigheden van uw personeel.

Voorbeelden van thema’s die aan bod kunnen komen in de ondersteuning en scholing zijn: kennis over dyslexie vanuit verschillende invalshoeken (medisch model, positieve psychologie, sociaal model, bio-psychosociaal model), pedagogisch didactische maatregelen in de klas, toetsen en beoordelen (inclusief alternatieve toetsvormen), (gedeeltelijke) dispensatie van vakken of onderdelen, het lezen van dyslexierapporten en –verklaringen en extra aanbod voor leerlingen en studenten met dyslexie om ze tools aan te reiken om effectiever te kunnen leren en studeren met dyslexie.

Hieronder beschrijven we een aantal van onze standaard ondersteunings- en scholingsmogelijkheden. Maatwerk is ook altijd mogelijk.

Studenten en leerlingen over Marzenka Rolak

"Marzenka heeft voor mij het leren een stuk leuker en makkelijker gemaakt. Heel erg bedankt voor uw enthousiasme en kennis.”

“Ik vond haar heel fijn. Ze was duidelijk en luisterde goed naar ons. Ook was te merken dat ze het echt voor ons deed en uit haar interesse.”

"Ik weet nu hoe ik negatieve gedachten kan afremmen en meer vooruit plannen."